VODA VS PLASTIKA

Home / VODA VS PLASTIKA
VODA VS PLASTIKA

// OPIS PROJEKTA
Ovaj projekat podrazumijeva uspostavljanje mreže tačaka za besplatnu pitku vodu tj. javnih česmi u užem području grada Banje Luke. Cilj projekta je afirmisanje pristupa besplatnoj vodi za piće u javnom prostoru grada po  principu dostupnost za sve. Na taj način se razvija svijest o zaštiti životne sredine u gradu i smanjuje potrošnja flaširane vode.

Plastične boce, koje su u svakodnevnoj upotrebi, nisu biorazgradive, akumuliraju se na deponijama i završavaju u jezerima, rijekama i okeanima. Projekat Male intervencije u prostoru podstiče korišćenje vode direktno iz česme ili iz biorazgradivih boca. Sistem gradskih česmi je značajna pomoć u očuvanju životne sredine.

Projekat se realizuje kroz otvoreni poziv za dizajn javne gradske česme, koji predstavlja konkurs kratke forme u trajanju od sedam dana. Na taj način projekat afirmiše učešće stručne javnosti u projektima od javnog značaja. Takođe, projekat afirmiše i učešće građana jer će nakon selekcije stručnog žirija, građani direktnim onlajn glasanjem izabrati pobjednička rješenja.

Članovi žirija su: prof. Ivan Rašković (Grad Banja Luka – gradski arhitekta), predsjednik; dr Dubravko Aleksić (Arhitektnonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i tim projekta Male intervencije u prostoru), član; dr Maja Milić Aleksić (Arhitektnonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci), član; Dario Kuprešak (JP Vodovod Banja Luka), član; mr Borjana Mrđa (Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci), član.

// PROCIJENJENA VRIJEDNOST
13500 KM

// REALIZACIJA
Početak: 14.10.2019. u 12:00 časova
Rok za postavljanje pitanja: 18.10.2019. do 16 časova
Rok za predaju rada: 21.10.2019. do 11.59 časova
Objava selekcije radova stručnog žirija: 28.10.2019.
Glasanje građana: do 30.10.2019.

Još projekata