ВОДА VS ПЛАСТИКА

Home / ВОДА VS ПЛАСТИКА
ВОДА VS ПЛАСТИКА

// ОПИС ПРОЈЕКТА
Овај пројекат подразумијева успостављање мреже тачака за бесплатну питку воду тј. јавних чесми у ужем подручју града Бање Луке. Циљ пројекта је афирмисање приступа бесплатној води за пиће у јавном простору града по  принципу доступност за све. На тај начин се развија свијест о заштити животне средине у граду и смањује потрошња флаширане воде.

Пластичне боце, које су у свакодневној употреби, нису биоразградиве, акумулирају се на депонијама и завршавају у језерима, ријекама и океанима. Пројекат Мале интервенције у простору подстиче коришћење воде директно из чесме или из биоразградивих боца. Систем градских чесми је значајна помоћ у очувању животне средине.

Пројекат се реализује кроз отворeни позив за дизајн јавнe градскe чeсмe, који представља конкурс краткe формe у трајању од седам дана. На тај начин пројекат афирмише учeшћe стручне јавности у пројeктима од јавног значаја. Такође, пројекат афирмише и учeшћe грађана јер ће након селекције стручног жирија, грађани директним онлајн гласањем изабрати побједничка рјешења.

Чланови жирија су: проф. Иван Рашковић (Град Бања Лука – градски архитекта), предсједник; др Дубравко Алексић (Архитектнонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци и тим пројекта Мале интервенције у простору), члан; др Маја Милић Алексић (Архитектнонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци), члан; Дарио Купрешак (ЈП Водовод Бања Лука), члан; мр Борјана Мрђа (Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци), члан.

// ПРОЦИЈЕЊЕНА ВРИЈЕДНОСТ
13500 КМ

// РЕАЛИЗАЦИЈА
Почетак: 14.10.2019. у 12:00 часова
Рок за постављање питања: 18.10.2019. до 16 часова
Рок за предају рада: 21.10.2019. до 11.59 часова
Објава селекције радова стручног жирија: 28.10.2019.
Гласање грађана: до 30.10.2019.

Још пројеката