Уочи Регионалне боксерске лиге у Бањој Луци градоначелник поручио: Одблокирани рачуни „Славије“, боксу враћамо стари сјај

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Град Бања Лука и боксерски клуб Славија данас и сутра биће домаћин два кола Регионалне боксерске лиге.

Тим поводом, градоначелник Драшко Станивуковић је угостио боксере, искористивши прилику да нагласи како су рачуни боксерског клува „Славија“ одблокирани, те да позове све суграђане да буду дио ових мечева.

-Уз овако важне догађаје, ми бокс враћамо на мјесто на којем је некада и био. Данас, Градска управа и Град Бања Лука дају највећу подршку. Драго ми је да сам као млад човјек данас овдје уз ове великане. Бокс је прославио наш град у региону. Иако је боксерски клуб „Славија“ у последњих неколико година нажалост кренуо силазном путањом, ми данас ту стављамо тачку. Наиме, у протеклом периоду запали су у тешку финансијску кризу имали су блокиране рачуне. Ми смо одблокирали рачуне – поручио је градоначелник.

Истакао је како управо у овом клубу треба да тренирају будући шампиони.

-Поред тога, ми ћемо им стварати боље услове за тренирање. Градићемо двије дворане борилачких спортова. Када је ријеч о овом догађају, потребно је нагласити да се поносимо што смо домаћин овакве манифестације. Напомињем да је бокс племенит спорт који од младих људи ствара племените људе. Турбулентно вријеме боксерског клуба „Славија“ је завршено, а мени је припала част и одговорност да постанем предсједник овог клуба – рекао је он.

Прослављени боксер, Тадија Качар поручио је да Бања Лука заслужује да се присјећа своје богате боксерске историје.

-Морамо да се присјећамо наших прослављених боксера Бенеша, Јосиповића, Бисића, али и свих оних који су наступали, како за боксерски клуб „Славија“, тако и за Југославију. Тада је публика била заинтересована за бокс, бокс је био популаран, а дворане пуне. Надам се да ће тако бити и у будућности, али и ми морамо да стварамо шампионе одавде. Морамо ујединити снаге и заједнички кренути према бољитку за овај спорт – рекао је он.