Значајна подршка Града: У току пријаве за суфинансирање вантјелесне оплодње

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У току је Јавни конкурс за суфинансирање процеса вантјелесне оплодње, а пријаве су отворене до 28. јуна.

Опредијељеност Града Бање Луке да подржи већи број парова у стицању потомства видљив је и кроз бројне новине и олакшице које су уврштене у овогодишњи јавни позив, од којих је један дуже трајање самог јавног позива који сада, другу годину заредом – траје 90 дана.

Осим дужег рока за пријаве, повећана је и старосна граница за жене, па тако право на пријаву од сада имају жене до 45 година.

Пријаве са потребном документацијом достављају се Одјељењу за  друштвене дјелатности Града Бања Лука, путем Пријемне канцеларије Градске управе, канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: „Јавни конкурс за додјелу једнократне новчане помоћи за суфинансирање трошкова једног поступка биомедицински потпомогнуте оплодње“, или  путем поште – препоручено, на адресу: Град Бања Лука, Градска управа, Одјељење за друштвене дјелатности, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука.

Све информације у вези  јавног конкурса могу се добити код самосталног стручног сарадника –координатора за здравство, путем телефона број: 051/244-444, локал 716, или директно – у канцеларији број 24.

За ову подршку брачним паровима из градског буџета биће издвојено укупно 100.000 КМ, а појединачни износ који ће бити додијељен за суфинансирање поступка вантјелесне оплодње износи 4.000 КМ.

Подсјећамо, Јавни конкурс расписан је 31. марта 2023. године и можете га преузети ОВДЈЕ.