У току излијевање бетонске плоче: Слиједе завршни радови на изградњи моста преко ријеке Широке у Дервишима

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Изградња моста преко Широке ријеке у насељу Дервиши приведена је крају, а у току је излијевање бетонске плоче овог моста, поручено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Како је нагласио градоначелник, Драшко Станивуковић, ово је путни правац који ће користити свима.

-Сунчан децембарски дан искористили смо за излијевање плоче на мосту у Дервишима. Уколико временски услови буду на нашој страни, вјерујемо да ћемо средином децембра завршити изградњу моста, на задовољство мјештана Дервиша, али и свих оних који користе овај путни правац. Подсјећам да се ради о једној важној инвеситцији вриједности 500 хиљада КМ, а која подразумијева изградњу новог моста са двије саобраћајне траке, тротоарима и свом пратећом инфраструктуром – казао је градоначелник.

Након бетонирања, приступиће се завршним радовима, односно монтажи вијенаца, ограде и асфалтирање.

Подсјећамо, када је ријеч о изградњи новог моста у Дервишима, он ће омогућити квалитетнију саобраћајну комуникацију у том дијелу Бање Луке, те прије свега повећати безбједност за пјешаке и бициклисте, а умјесто досадашњег, старог, дотрајалог и уског добићемо један савремени мост, који одговара важности овог пута, који повезује не само велика бањалучка насеља, него и она према Лакташима.

Нови мост биће распона око 13 метара, са двије саобраћајне траке и двостраном пјешачком и бициклистичком стазом, укупне ширине око 14 метара, односно коловозна трака 3,5 метара, бициклистичка стаза 1,5 метара и стаза за пјешаке ширине два метра, чија ће вриједност бити око пола милиона КМ.

Мост у Дервишима биће један од пет мостова које је ова градска администрација саградила у нашем граду.