Како је и договорено: Град испоштовао захтјев пензионера, у понедјељак добијају по 100 КМ директно на рачуне

Бањалучки пензионери, њих 41.407, добиће у понедјељак, 6. фебруара по 100 КМ од Града Бање Луке директно на рачуне, онако како су то тражили и у чему их је од почетка подржао градоначелник Драшко Станивуковић.

Путем рачуна у банкама ову подршку добиће 29.788 пензионера, a када је ријеч о пензионерима који немају рачуне у банкама, таквих је 11.619 – новац ће добити путем Поште.

За једнократну новчану подршку пензионерима из буџета Града укупно ће бити издвојено 4.150.000 КМ.

Градска администрација је предузела све како би пензионери добили ову новчану подршку, како је усаглашено и са удружењима пензионера – директно, а не путем Електропривреде у виду умањења рачуна за електричну енергију.

Како је раније најавио градоначелник Драшко Станивуковић oво уједно представља увод и почетак свих мјера које ће градска администрација спроводити на подручју града како би се побољшао стандард живота пензионера.

У наредном периоду планирано је увођење “Картица пријатељства” захваљујући којим ће пензионери у Бањој Луци добити додатне погодности за повољнију куповину широм нашег града.

Подсјећамо, јавни превоз за пензионере са најнижом пензијом и у овој години остаје бесплатан, а за остале пензионере као и до сада је повољнији.

 Фото архива

Фото архива