На задовољство спортиста и рекреативаца: У овој години у плану изградња теретана на отвореном на неколико локација

У оквиру изградње спортско-рекреативних садржаја, након извршене анализе и лоцирања потенцијалних локација, планском документацијом везаном за област спорта, у 2023. години планирана је изградња најмање пет теретана у природи.

Када је ријеч о протеклој години, завршена је изградња три теретане на отвореном и то у мјесним заједницама Ада, Обилићево и Кочићев Вијенац.

За ове намјене, а у складу са потисаним уговором реализована су средства у износу од 39.142,35 КМ. Приликом одређивања локација, водило се рачуна да су то мјеста гдје је примјетна повећана фреквенција рекреативаца, што ће се наставити и у 2023. години.

Подсјећамо, Градска управа Града Бања Лука, пратећи тренд по угледу на европске градове, приступила је изградњи теретана у природи, чиме је омогућено свим грађанима, без обзира на пол и узраст, да задовоље своје потребе за физичким вјежбањем на отвореном. Предност изградње теретана у природи, огледа се у чињеници да су оне доступне грађанима без обзира на временске прилике, лако се користе, те је њихово кориштење бесплатно.

 Фото архива

Фото архива