У кругу породице: Богат програм фестивала „Заплет“ пред публиком

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Представа „Бог масакра“  у продукцији Градског позоришта Јазавац, отвориће у суботу, 22. октобра овогодишњи Међународни фестивал глумца „Заплет 14“, који традиционално сваке године окупи одличне представе различитих позоришта из региона, а самим тим и мноштво заљубљеника у позориште.

-У представи „Бог масакра“, која је рађена по тексту Јасмине Разе, играју и Борис Шавија и Љубиша Савановић. Редитељ и сценограф представе Слађана Килибарда је направила и избор музике за представу. Реализатор сценографије је Невена Милашиновић, а костимограф Бојана Мутић. Лектор је Александра Савић, за сценски покрет био је задужен Емир Фејзић, а асистент редитеља је Стефан Томић – наведено је у саопштењу Градског позоришта Јазавац,

Љубиша Савановић, организатор Градског позоришта Јазавац и селектор овогодишњег Међународног фестивала глумца „Заплет 14“ најавио је програм фестивала и изјавио да је срећан јер је у ширу селекцију фестивала ушло много добрих представа, а најбоље у такмичарску селекцију.

-Најављен је и пратећи програм фестивала који ће чинити изложба слика Владимирке Велаге „Само сам се играла“, јавно читање драма студената Академије умјетности у Бањој Луци и програм Разговор са глумцима, у склопу којег ће се представити Милош Тимотијевић, Тамара Драгичевић, Борис Шавија и Милан Марић – додају у саопштењу.

Наводе како стручни жири овогодишњег фестивала чине Младен Ђукић, редитељ и аниматор, Сњежана Мишић, глумица и Марко Дукић, мултимедијални умјетник.

Отварање Фестивала младог глумца „Заплет 14“ биће у четвртак, 20. октобра на 16. рођендан Градског позоришта Јазавац, а сви заинтересовани на фестивалу ће моћи да уживају до петка, 28. октобра.

Карте за представе могу да се купе у канцеларији Градског позоришта Јазавац сваки радни дан од 10.00 до 14.00 часова, те на билетарници позоришта сваки дан осим недјеље, у периоду од 16.00 до 20.00 часова, а распоред представа можете да погледате ОВДЈЕ.