Градоначелник поручио да је активно преко 130 градилишта: Почела и градња водовода за три засеока у МЗ Бистрица

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

На подручју Бање Луке тренутно је активно преко 130 градилишта, а једно од њих је изградња преко три километра водоводне мреже за засеоке Гранолићи, Јоргићи, Лолићи у мјесној заједници Бистрица, као и према цркви у Бранковцу.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, који је данас обишао радове у овом дијелу Бање Луке.

-Уз пројекте на градском подручју, радимо и оне за развој наших села и живот на селу. Како смо недавно обећали нашим честитим домаћинима, тако и радимо. Изградњом наведене водоводне мреже ријешићемо питање водоснабдијевања за преко 50 домаћинстава – казао је градоначелник.

Уз водовод, како је казао – мјештани ће добити и бесплатне прикључке.

-Око 280.000 КМ је вриједна ова инвестиција и још од 30.000 до 50.000 КМ које ћемо издвојити за прикључке, што значи велику уштеду у кућним буџетима ових мјештана. Овдје су са радошћу прихватили и вијест да за куће које су почели градити овдје, да ће имати бесплатне грађевинске дозволе – казао је градоначелник додајући да их је извођач информисао да ће умјесто за 150 дана завршити радове на водоводу до почетка новембра.

Мјештанин Петко Гранолић каже да је са радошћу дочекао вијест да ће добити градску воду.

-До сада на само десетак километара од града патили смо се много без воде. Градоначелник нам је обећао и ево ради се активно. Чим су људи чули да вода стиже, одмах су почели градити куће. Хвала за све градоначелнику Станивуковићу – казао је Гранолић.