У духу празника: Градоначелник обишао неколико бањалучких породица

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Поводом васкршњих празника, градоначелник Драшко Станивуковић посјетио је неколико бањалучких породица, међу којима и Ковачевиће из Горње Писаквице чији је проблем са примањима за сина Николу, који болује од ријетког Волфовог синдрома, недавно ријешен.

Градоначелник је по други пут посјетио породицу Ковачевић, након што је прошли пут обећао да ће њихов проблем бити у кратком року системски ријешен.

Одлука којом је регулисано да ће дјеца попут Николе која остварују право на личну инвалиднину и имају утврђену висину тјелесног оштећења од 100 одсто, помоћ добијати и након навршених 18 година, донесена је на априлској сједници Скупштине Града, а Ковачевићи су весели и захвални дочекали градоначелника Станивуковића.

Ова Одлука о остваривању права на накнаду за смјештај у породице и након навршених 18 година, за породицу Ковачевић, али и других 20 породица, значи лакшу свакодневницу, што су данас и пренијели градоначелнику.

-Бити градоначелник значи доносити кључне одлуке које мијењају животе наших грађана на боље – навео је Станивуковић.

У том погледу, како је казао, наставиће да обилази породице.

-Желим да се као градоначелник упознам са њиховим причама и да им пошаљем јасну поруку да Град Бања Лука стоји иза њих и да ћемо тежити да градимо систем који ће оснажити положај породице у нашем друштву – нагласио је Станивуковић.

Најавио је да ће Град подржати и изградњу куће породици Тубоњић у Конотарима, кроз донацију средстава од наплате „хуманих паркинга“.

Овом приликом, захвалио је предсједнику Удружења „Мозаик пријатељства“ Мирославу Субашићу и новинару Љубинку Спасојевићу што су својим хуманим радом и причама покренули и оне који доносе кључне одлуке, те омогућили да прича о породицама попут Ковачевића добије срећан крај.