Свјетски дан срца: Шетња „Стазом здравља“ на Бањ брду

Свјетски дан срца – 29. септембар, чија је овогодишња тема „Користи срце за повезивање“, биће обиљежен и ове године у нашем граду. Тим поводом, на Бањ брду, од 15.00 до 17.00 часова, биће промовисан значај редовне физичке активности кроз пројекат „Стаза здравља“.

Организатор Фондација „Здравље и срце“ позива све заинтересоване да се придруже шетњи на „Стази здравља“ на Бањ брду и на тај начин дају допринос промоцији здравих стилова живота.

Ова фондација као пуноправан члан Европске мреже за срце и Свјетске Федерације за срце, сваке године у Бањој Луци обиљежава Свјетски дан срца, у сарадњи са Удружењем кардиолога Републике Српске, Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Медицинским факултетом Универзитета у Бањој Луци, Факултетом физичког васпитања и спорта, ЈЗУ,,Дом здравља” у Бањој Луци, те у партнерству с Градом Бања Лука.

-Ове године се наставља реализација пројекта „Промоција значаја физичке активности“ у оквиру кога се промовишу здраве животне навике и организују едукативне активности о значају редовне физичке активности. У циљу промоције физичке активности у Бањој Луци је одређена „Стаза здравља“ на Бањ Брду, те на истој постављена табла у оквиру наведеног пројекта – саопштили су из ове фондације.

Овогодишњи Свјетски дан срца има за тему „Користи срце за повезивање“ с циљем да се да се сви потруде да уведу промјене које воде ка здравијем срцу.