Све је спремно за почетак нове школске године: Обновљена саобраћајна сигнализација у зонама школа

Завршено је обиљежавање хоризонталне саобраћајне сигнализације у зонама свих основних школа на подручју града Бање Луке.

–  Завршене су све активности на обиљежавању саобраћајне сигнализације и све је спремно за почетак нове школске године. С циљем да се додатно скрене пажња на најмлађе учеснике у саобраћају на три најпрометније локације постављени су и транспаренти са натписом  „Пази, пази, ђак по зебри гази“ – поручили су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Како су казали, осим обиљежавања хоризонталне саобраћајне сигнализације извршена је и контрола и замјена вертикалне саобраћајне сигнализације, чиме су створени услови за безбједан почетак нове школске године.

Из ресорног Одјељења су такође апеловали на све учеснике у саобраћају, да прилагоде брзину и припазе на наше најмлађе суграђане, а уједно су подијелили неколико корисних савјета, како бисмо унаприједили безбједност дјеце у саобраћају:

  • дјеци – да увјек прелазе улицу на пјешачком прелазу, да се приликом преласка улице увјек зауставе и погледају лијево-десно, да не претрчавају улицу, да увјек сачекају да се на семафору упали зелено свјетло па да онда пређу улицу, да се не играју на улици.
  • родитељима – да имају у виду да су они најважнији васпитачи у саобраћају, јер дјеца веома много уче опонашањем. Родитељи би требало да се увијек придражавају правила у саобраћају и да дају добар примјер дјетету.
  • наставницима – да у оквиру основног образовања раде на саобраћајном васпитању дјеце,
  • возачима – да смање брзину, да поштују саобраћајну сигнализацију и да схвате да за воланом нема мјеста напетости и нервози,
  • свим надлежним институцијама да уложе максималне напоре на унапређењу безбједности саобраћаја.
 Фото архива

Фото архива