Gradonačelnik uručio prva rješenja za stipendije: Mladi će se vraćati u ovaj grad

Gradonačelnik Draško Stanivuković, uručio je danas prva rješenja o stipendiranju studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, koji su ostvarili pravo na stipendiju iz gradskog budžeta.

U tekućoj akademskoj godini, Grad će stipendirati 392 studenta, i to njih 100 na osnovu uspjeha, 246 na osnovu socijalnog statusa, dok je 46 studenata dobilo stipendiju za deficitarna zanimanja.

Prema riječima gradonačelnika Stanivukovića, ovo je nastavak dobre prakse kroz koju Grad podstiče najbolje učenike i studente.

-Sistem koji ne ulaže u obrazovanje osuđen je na propast. Hoćemo da se naš grad razvija i da napreduje i vrata Gradske uprave su ovim mladim ljudima suštinski otvorena – istakao je Stanivuković i dodao da će Grad pronaći modalitet da poveća broj i iznos stipendija.

Najavljeno je da će Grad podsticati i odlaske na takmičenja, usavršavanja, ali i one koji žele da se školuju u inostranstvu, te je izrazio nadu da znanje koje steknu, vrate u naš grad.

-Banja Luka će biti grad u kome će mladi ljudi ne samo ostajati, već će biti grad u koji će se vraćati oni koji su otišli – naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik se ovom prilikom našalio da je danas bila sjajna prilika da sa studentima razgovara o studentskim temama, jer je kako kaže i sam još uvijek student.

– Grad je krenuo u proces provjere sumnjivih diploma i planiramo da nadležnim institucijama pošaljemo diplome za koje smatramo da su stečene na drugačiji način. To je vrlo važno, jer tako šaljemo poruku ovim mladim ljudima, koji se bore za svoje znanje i za to da budu cijenjeni u svom gradu.-rekao je Stanivuković i dodao da se lažnim znanjima treba stati u kraj, a da treba vrednovati one koji su najbolji među nama.

Zahvaljujući se gradonačelniku na uručenim stipendijama u ime studenata, Jelena Grahovac sa Filološkog fakulteta istakla je kako ove stipendije mnogo znače za sve studente i za njihov džeparac.

Galerija fotografija: