Градоначелник уручио прва рјешења за стипендије: Млади ће се враћати у овај град

Градоначелник Драшко Станивуковић, уручио је данас прва рјешења о стипендирању студентима првог циклуса на високошколским установама, који су остварили право на стипендију из градског буџета.

У текућој академској години, Град ће стипендирати 392 студента, и то њих 100 на основу успјеха, 246 на основу социјалног статуса, док је 46 студената добило стипендију за дефицитарна занимања.

Према ријечима градоначелника Станивуковића, ово је наставак добре праксе кроз коју Град подстиче најбоље ученике и студенте.

-Систем који не улаже у образовање осуђен је на пропаст. Хоћемо да се наш град развија и да напредује и врата Градске управе су овим младим људима суштински отворена – истакао је Станивуковић и додао да ће Град пронаћи модалитет да повећа број и износ стипендија.

Најављено је да ће Град подстицати и одласке на такмичења, усавршавања, али и оне који желе да се школују у иностранству, те је изразио наду да знање које стекну, врате у наш град.

-Бања Лука ће бити град у коме ће млади људи не само остајати, већ ће бити град у који ће се враћати они који су отишли – нагласио је градоначелник.

Градоначелник се овом приликом нашалио да је данас била сјајна прилика да са студентима разговара о студентским темама, јер је како каже и сам још увијек студент.

– Град је кренуо у процес провјере сумњивих диплома и планирамо да надлежним институцијама пошаљемо дипломе за које сматрамо да су стечене на другачији начин. То је врло важно, јер тако шаљемо поруку овим младим људима, који се боре за своје знање и за то да буду цијењени у свом граду.-рекао је Станивуковић и додао да се лажним знањима треба стати у крај, а да треба вредновати оне који су најбољи међу нама.

Захваљујући се градоначелнику на урученим стипендијама у име студената, Јелена Граховац са Филолошког факултета истакла је како ове стипендије много значе за све студенте и за њихов џепарац.

Галерија фотографија: