Sport i humanost: Banja Luka dobila pobjednika Kupa grada, Borko veliku podršku

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

U okviru obilježavanja Spasovdana na Gradskom stadionu odigrana je utakmica finala Kupa grada Banje Luke, u kojoj je FK „Željezničar“ – Sport Tim savladao FK „Borac“ rezultatom 2 : 1.

Utakmica, odigrana u sklopu Kupa, je humanitarnog karaktera, a Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog sportskog događaja i ujedno se pridružio humanitarnoj akciji za Slobodana Kesića.

Na ulazu Gradskog stadiona postavljene su humanitarne kutije za pomoć u liječenju našeg sugrađanina Slobodana Kesića, poznatijeg kao Borko-maskota „Borca“, koji je usljed pogoršanja zdravstvenog stanja izgubio vid.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je prisustvovao utakmici, pridružio se i humanitarnoj akciji.

-Ponosan sam na Banju Luku, koja je u duhu Spasovdana, još jednom pokazala svoju empatiju, solidarnost i humanost, uputivši pomoć onima kojima je to najpotrebnije-kazao je gradonačelnik.

Pod sloganom „Slobodan je Borac, pobijediće ovu bitku“ u Sportskoj dvorani „Borik“ organizovan je i humanitarni košarkaški meč juniorskih ekipa, kao i meč između prvog tima Borca protiv bivših Borčevih igrača, a sav prihod od ulaznica i kutija, postavljenih na ovoj lokaciji, takođe je namijenjen Slobodanu Kesiću.

Galerija fotografija: