Спорт и хуманост: Бања Лука добила побједника Купа града, Борко велику подршку

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У оквиру обиљежавања Спасовдана на Градском стадиону одиграна је утакмица финала Купа града Бање Луке, у којој је ФК „Жељезничар“ – Спорт Тим савладао ФК „Борац“ резултатом 2 : 1.

Утакмица, одиграна у склопу Купа, је хуманитарног карактера, а Град Бања Лука подржао је организацију овог спортског догађаја и уједно се придружио хуманитарној акцији за Слободана Кесића.

На улазу Градског стадиона постављене су хуманитарне кутије за помоћ у лијечењу нашег суграђанина Слободана Кесића, познатијег као Борко-маскота „Борца“, који је усљед погоршања здравственог стања изгубио вид.

Градоначелник Драшко Станивуковић, који је присуствовао утакмици, придружио се и хуманитарној акцији.

-Поносан сам на Бању Луку, која је у духу Спасовдана, још једном показала своју емпатију, солидарност и хуманост, упутивши помоћ онима којима је то најпотребније-казао је градоначелник.

Под слоганом „Слободан је Борац, побиједиће ову битку“ у Спортској дворани „Борик“ организован је и хуманитарни кошаркашки меч јуниорских екипа, као и меч између првог тима Борца против бивших Борчевих играча, а сав приход од улазница и кутија, постављених на овој локацији, такође је намијењен Слободану Кесићу.

Галерија фотографија: