Дом здравља: СМС порука о резултатима тестирања на корону

Дом здравља Бања Лука покренуо је СМС сервис за слање СМС порука за позитивне/негативне пацијенте тестиране на корона вирус.

„Сви пацијенти који су тестирани добиће СМС поруку о резултатима тестирања (позитиван/негативан). Пацијенти чији су резултати теста позитивни на корона вирус одмах ће приступити линку на којем се налази образац, те исти попунити и послати га назад. Препоруке за даље поступање, пацијенти ће добити од надлежног доктора“, саопштено је из Дома здравља.

Напомињу да је валидна само она порука која у наслову пошиљалац садржи “ЈЗУ Дом здравља Бања Лука”.

„Овим путем, апелујемо на пацијенте да се обрате својим тимовима породичне медицине како би ажурирали своје бројеве телефона и адреса становања. На овај начин ће се пацијентима омогућити да у кратком времену сазнају резултате свог тестирања и тако значајно скрате стресни период ишчекивања резултата, те ће се олакшати и рад здравственим радницима“, истичу у саопштењу.

Пацијенти који из неког разлога не могу приступити попуњавању електронског обрасца, могу се јавити на бројеве телефона који су написани у СМС поруци или који су наведени на интернет страници Дома здравља Бања Лука. http://domzdravljabanjaluka.com/dz/

Овај начин обавјештавања пацијената о резултатима тестирања на Ковид-19 договорен је на састанку Градског штаба за ванредне ситуације, одржаног 10. новембра 2020. године.

 Фото илустрација

Фото илустрација