Рођенданска атмосфера се наставља: Поклoн карте за представу „Златно доба“

За 90. рођендан Градске управе, уз бројне догађаје, биће одржана и представа „Златно доба“ 2. децембра у Народном позоришту Републике Српске.

Град суграђанима поклања 100 карата за ову представу, а сви детаљи у вези с тим објављени су на Фејсбук страници Града https://www.facebook.com/gubanjaluka и на Инстаграм профилу https://www.instagram.com/gubanjaluka/.

Наиме, Градска управа слави 90. рођендан и организује манифестацију у част Светиславу – Тиси Милосављевићу, првом бану Врбаске бановине (1929-1934) и човјеку без којег би бањалучка историја, али и будућност, остале ускраћене за златно доба Бање Луке.

Тим поводом, припремљени су бројни догађаји који ће бити одржани у нашем граду од 1. до 5. децембра.

Тако ће сви заинтересовани моћи 1. децембра да присуствују мултимедијалном догађају-свјетлосној пројекцији на згради Градске управе и наступу Градског тамбурашког оркестра (од 19.00 часова).

Те седмице у оквиру дана „Отворена врата Градске управе“ у главном холу биће припремљен фото-кутак са сценографијом из златног периода Бање Луке, гдје ће посјетиоци имати прилику да се фотографишу.

Како би се што боље дочарао амбијент златног доба, центром града шетаће глумци, који ће се наћи у улози бана, његове супруге и чиновника. Суграђани ће имати прилику да се друже и фотографишу са костимираним глумцима.

У Банском двору, током трајања манифестације, биће отворена изложбена поставка „У посјети бану“, а за посјетиоце биће омогућено стручно вођење од стране аутора поставке Надежде Лазаревић Ковачевић и Драгана Ковачевића.