Ријешени дугогодишњи проблеми: Нова водоводна мрежа и бесплатни прикључци за 100 домаћинстава насеља Лауш

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Успјешно је завршена изградња водоводне мреже у дужини од два километара, чиме је ријешено питање водоснабдијевања за око 100 домаћинстава насеља Лауш.

Наиме, ријеч је о пројекту којим је успјешно изграђено седам кракова водоводне мреже у улицама Божидара Аџије, Филипа Кљајића, Опленачка, Српских соколова и три огранка у Карађорђевој улици.

Овај дио нашег града обишао је и градоначелник Драшко Станивуковић, који је том приликом мјештанима уручио и ваучере за бесплатне прикључке на водоводну мрежу.

-У једном од највећих насеља нашег града завршен је један веома важан пројекат водоснабдијевања у вриједности од око 450.000 КМ. Мјештани овог дијела града су имали воду, али је проблем био заједнички прикључак на јавне чесме, што је узроковао гомилање дуговања и велике губитке у мрежи.Нова мрежа омогућава стабилније водоснабдијевање и одвојене прикључке за стотину домаћинстава –  рекао је градоначелник.

Додао је да је у протеклом периоду у овом насељу реализовано и мноштво других инфраструктурних пројеката.

-Завршили смо спортску дворану, уредили и прву дворану борилачких спортова, асфалтирали улице, урадили расвјету, а свакако планирамо и низ нових пројеката које ће побољшати квалитет живота у овом дијелу нашег града – казао је Станивуковић.

Мјештанин Лауша Ненад Савановић казао је да је Бања Лука након 30 година добила градоначелника који се истински залаже за грађане и свој град.

Истиче да је за три године град  доста напредовао, те да је урађено више него што су сви претходници урадили заједно.

-Кроз ваучере и бесплатне мјере градоначелник је доста подржао грађане и на томе смо му захвални – казао је Савановић.