Ријешен проблем, почела објава одлука у Службеном гласнику: Ускоро конкурс за стипендије, али и бесплатне грађевинске дозволе

Након готово три мјесеца, почело је објављивање одлука у Службеном гласнику Града Бање Луке.

Међу бројним важним одлукама коначно је објављена и одлука о стипендирању ученика и студената, као и одлука о бесплатним грађевинским дозволама, које ће ступити на снагу 28. септембра.

-Нашим посвећеним и спретним радом успјели смо да објавимо у Службени гласник одлуке које се тичу бесплатних грађевинских дозвола и стипендија за наше средњошколце и студенте и на тај начин одблокирамо рад Града – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић, истакавши да ће се, упркос перманентним блокадама, ипак успјети надокнадити сви заостаци.

Градоначелник је позвао руководство Скупштине града Бање Луке да што прије закаже сједницу Колегијума, како би одредили термин редовне сједнице и почели да раде у интересу града.

Иначе, ступањем на снагу одлуке о стипендирању ученика и студената створиће се услови за расписивање конкурса, али и спровођење других процедура у вези са додјелом стипендија.

Такође, након што одлука о бесплатним грађевинским дозволама ступи на снагу започеће и све процедуре уређења поступка и начина реализације наведене одлуке.

Подсјећамо, због необјављивања одлука у Службеном гласнику на чекању је била примјена бројних важних одлука.