Први корак ка бољем гријању: Обезбијеђена средства за студију, на љето конкретни радови

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Представници Града Бање Луке и Еко топлана Бања Лука у посјети су Новом Саду, гдје су одржали више састанака у вези са израдом студије за ревитализацију и реконструкцију дистрибутивне мреже система даљинског гријања у Бањој Луци и планирањем будућих инвестиција у дистрибутивну мрежу на основу ове студије.

-Ово је први корак ка бољем гријању у нашем граду. Одржали смо радни састанак са представницима Европске банке за обнову и развој и стручњацима из Новог Сада – казао је градски менаџер Бојан Кресојевић.

ЕБРД је, како је истакао – одобрио 150.000 евра за студију за проналазак „слабих тачака“ дистрибутивне мреже у нашем граду.

-Настављамо активности на обезбјеђивању грантовских средстава за радове које очекујемо на сљедеће љето – поручио је Кресојевић.

Наиме, представници Новосадске топлане, која има један од најразвијенијих система у Европи и која је прошла кроз процес ревитализације мреже, подијелили су изузетно корисне информације са гостима из Бање Луке.

Ова размјена знања, искуства и мишљења има велики значај за будући пројекат ревитализације система даљинског гријања Бање Луке.

Уједно, са представницима Европске банке за обнову и развој разматран је пројектни задатак за будућу студију, а са представницима Факултета техничких наука Нови Сад било је ријечи је о даљим корацима у будућој сарадњи у вези са предстојећим пројектом реконструкције мреже.

Представнцима бањалучке делегације, представљен је и систем рада Новосадске топлане и начин на који су реализовали инвестицију приликом ревитализације система даљинског гријања, што ће бити примјењиво и на начин рада система даљинског гријања у Бањој Луци у будућности.