Произвођачи из Лопара представиће се на платоу испред Крајишке куће

Изложба домаћих производа и прерађевина пољопривредних произвођача из Лопара, биће одржана 28. септембра на платоу испред “Крајишке куће” у термину од 11.00 до 17.00 часова.

Како су казали у Центру за развој пољопривреде и села, сајам ће бити изложбено-продајног карактера, а посјетиоци ће имати прилику да дегустирају и, по сајамским цијенама, купе домаће производе које су у протеклом периоду произвели вриједни произвођачи из пољопривредне задруге “Зарац” из Лопара.

– На 13 штандова, на платоу испред “Крајишке куће”, наћи ће се чувени мајевички сир зарац. Сиреви се на Мајевици производе традиционално и рецепт се преноси са кољена на кољено. Уз млијечне прерађевине, прерађивачи из Лопара ће представити и промовисати и друге аутохтоне производе карактеристичне за мајевички крај – наводе из Центра.

С циљем промоције домаћих аутентичних пољопривредних производа и подстицања развоја домаће производње, манифестацију “Дани Лопара у Бањој Луци” организује Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука у сарадњи са Општином Лопаре.

 Илустрација: Центар ра развој пољопривреде и села

Илустрација: Центар ра развој пољопривреде и села