Пријем за успјешне младе спортисте из Бање Луке

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић уприличио је пријем за успјешне младе спортисте из Бање Луке – Јована Лекића из Академског пливачког клуба „22. април“ који је остварио историјски успјех на Европском јуниорском првенству у Риму и Хариса Еминовића из Стонотениског клуба особа са инвалидитетом „Врбас“, који је први стонотенисер из БиХ који ће наступити на Параолимпијским играма у Токију.

Уз честитке за успјех, градоначелник је истакао да Град вреднује резултате и успјехе које постижу наши спортисти и спортски клубови, те да подршка неће изостати ни у наредном периоду.

Наиме, Јован Лекић репрезентативац БиХ и члан Академског пливачког клуба „22. април“ на Европском јуниорском првенству освојио је сребрну медаљу на 400 метара слободно и бронзану на 200 метара слободно, а учествовао је и у финалним тркама на 1.500 и 800 метара слободно, гдје је такође оборио јуниорске, али и сениорске рекорде.

Харис Еминовић на свјетским квалификацијама за Параолимпијске игре у Токију, које су одржане у Лашком у Словенији, остварио је импозантан резултат и сјајним играма заслужио вајлд карту за Параолимпијске игре у Токију.

Данашњем пријему требало је да присуствује и Емир Муратовић из Пливачког клуба „Олимп“, али је већ отпутовао на Олимпијске иге и за њега ће бити уприличен пријем по повратку.