Пријем за представнике Бањалучког студентског позоришта и „Театра 91“ из Алексинца

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Представници Градске управе уприличили су данас пријем за представнике Бањалучког студентског позоришта и њихове госте из Градског позоришта „Театар 91“ из Алексинца, који ће вечерас у Подрум сцени у Господској улици извести представу „Кабаре треће стање“.

Током састанка, било је ријечи о доброј пракси и сарадњи два позоришта.

-Такође, разговарали смо о њиховом начину финансирања и о програмским активностима. Сматрам да су овакве сарадње заиста корисне и за град, и за умјетност и да је овакву врсту комуникације потребно остваривати што чешће – казала је савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић – Бањац.

Члан Градског позоришта „Тетар 91“ из Алексинца Зорица Стевановић је казала да им је ово прво гостовање у Бањој Луци.

-Сарадња је потекла захваљујући познанству, сарадњи и другарству нашег редитеља Бранслава Недића и директора Студентског бањалучког позоришта који су договорили да би било лијепо да наше представе види и бањалучка публика. Тако да ћемо вечерас врло радо и здушно да одиграмо једну представу која говори о свакодневним проблемима младог брачног пара, који су управо постали родитељи – поручила је она.

Представа „Кабаре треће стање“ биће изведена вечерас поводом обиљежавања Међународног дана мира, са почетком у 20.30 часова.

Текст и режију ове занимљиве представе потписује Бранислав Недић, а у представи играју Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бојана Костић, Зорица Стевановић и Предраг Миленковић.