Prijem za goste iz Beograda, poručeno: Kao gradovi treba da pratimo i dodatno osnažimo saradnju dva pozorišta

 Foto: S. Ćuković

Foto: S. Ćuković

U Gradskoj upravi upriličen je prijem za predstavnike Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda, koje gostuje u Banjoj Luci, kao i za njihove domaćine – Dječije pozorište Republike Srpske.

Posjeta beogradskog pozorišta organizovana je u okviru saradnje dva pozorišta, kao i gradova Banje Luke i Beograda.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo kazaala je da su gradovi Beograd i Banja Luka bratski gradovi već godinama, a da se saradnja dva grada, uz razmjenu iskustava, ogleda i na svim drugim poljima.

-Jedna od oblasti u kojoj se saradnja intenzivno odvija jeste i kultura. Tako Dječije pozorište Republike Srpske njeguje bratske odnose sa Malim dječijim pozorištem „Duško Radović“ iz Beograda već dugi niz godina, a mi kao gradovi samo treba da ih pratimo i dodatno osnažimo njihovu saradnju – kazala je savjetnica Šukalo.

Naime, Beogradsko pozorište prvog dana gostovanja u Banjoj Luci, danas je u dva termina izvelo na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske predstavu „Snežna kraljica“, dok će drugog dana gostovanja, 3. februara – Beograđani da izvedu predstavu „Bambi“ u terminima u 11.00 i u 13.00 časova