ГИК: Пријаве за гласање путем мобилних тимова до 31. августа

Градска изборна комисија Бања Лука позива бираче који неће моћи гласати на Општим изборима на свом редовном бирачком мјесту, да се до 31. августа пријаве за гласање путем мобилних тимова.

-Обраћамо се бирачима који због старости, болести или инвалидитета неће моћи отићи на своје редовно бирачко мјесто, да се пријаве Центру за бирачки списак, Комисији или припадајућој мјесној заједници. По запримљеним пријавама, Градска изборна комисија ће организовати тимове за обилазак ове категорије бирача, те на основу изражене воље бирача, што се утврђује писаном изјавом бирача, провести све радње како би сачинили Извод из Коначног бирачког списка за бираче са посебним потребама, као и формирање потребног броја мобилних тимова, који ће на дан избора омогућити гласање овим бирачима у њиховим домовима – казао је предсједник Градске изборне комисије Дубравко Малинић.

Навео је да је ово само једна од активности које спроводи Градска изборна комисија Бања Лука у оквиру припрема организације и провођења Општих избора 2022, који ће бити одржани 02. октобра.

-Такође, обавјештавамо и бираче из категорије редовних бирача, да се Коначни бирачки списак закључује са даном 18. август 2022. године, те уколико имају потребу ажурирања података у вези са промјеном адресе, да то могу учинити до наведеног рока, код органа надлежног за пријаву и одјаву пребивалишта/боравишта – закључио је Малинић.

Иначе, сурађани детаљније информације могу добити у Градској изборној комисији путем телефона број: 051/244-531, 051/244-532 или електронским путем на и-мејл: tijana.bojecko@banjaluka.rs.ba.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић