Придружите се рођенданској прослави: Спектакуларан програм вечерас испред Градске управе

Спектакуларном свјетлосном пројекцијом на згради Градске управе и коцертом Градског тамбурашког оркестра, вечерас од 19.00 часова почеће обиљежавање 90. рођендана Градске управе.

Рођенданска манифестација носи назив „Златно доба поводом 90 година Градске управе“ и биће одржана од 1. до 5. децембра.

Програм прилагођен старом, добром духу тог периода, пратиће све дане ове манифестације у част Светиславу – Тиси Милосављевићу, првом бану Врбаске бановине и човјеку без којег би бањалучка историја, али и будућност, остале ускраћене за златно доба Бање Луке.

Тако ће од 2. до 5. децембра у оквиру дана „Отворена врата Градске управе“ у главном холу бити припремљен фото-кутак са сценографијом из златног периода Бање Луке, гдје ће посјетиоци имати прилику да се фотографишу.

Како би се што боље дочарао амбијент златног доба, центром града шетаће глумци, који ће се наћи у улози бана, његове супруге и чиновника. Суграђани ће имати прилику да се друже и фотографишу са костимираним глумцима.

У Банском двору, вечерас, 1. децембра биће отворена изложбена поставка „У посјети бану“, а за посјетиоце биће омогућено стручно вођење од стране аутора поставке Надежде Лазаревић Ковачевић и Драгана Ковачевића.

За 90. рођендан Градске управе, биће изведена и представа „Златно доба“ 2. децембра у Народном позоришту Републике Српске, за коју ће Градска управа поклонити карте суграђанима.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић