Прекинуто засједање Скупштине Града: Уколико се сткену услови, наставак сутра

Предсједник Скупштине града Бање Луке Младен Илић прекинуо је данашње засједање након што је потврђено да је шеф Клуба одборника СНСД – а Драгослав Топић позитиван на вирус корона.

Током ванредног обраћања, предсједник Илић је казао да су обављене консултације те да је констатовано да нема услова за наставак засједања.

-Реаговали смо брзо, па су екипе Дома здравља дошле у Градску управу како би тестирали одборнике, али и све оне људе који су у протекла два дана били у потенцијалном контакту са нама – иситче предсједник Илић.

Како је казао, резултати тестирања би требало да буду познати у наредним сатима, након чега ће бити одлучено да ли има услова за наставак засједање сутра.

-Апеловаћу уједно на све одборнике, а и лично ћу се тестирати поново, имајући у виду да је од контакта протекао само један дан. Наредна два до три дана морамо пратити ситуацију – казао је Младен Илић.

Илић је додао да је ово специфична ситуација, та да се до сада није догодило да је одборник позитиван на вирус корона учествовао у раду Скупштине.

Одборници су током данашњег засједања стигли до седме тачке дневног реда, а уколико се стекну услови, уз пооштрене епидемиолошке мјере, они ће са радом наставити сутра од 10.00 часова.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић