Представљена туристичка понуда Црне Горе

Туристички радници из Црне Горе данас су у Бањој Луци представили љетну туристичку понуду. Уз промоцију на Тргу Крајине, у хотелу „Мериот“ приказани су и кратки промотивни филмови о туристичкој понуди Црне Горе.

Поручено је да цијене никада нису биле ниже, туристички центри спремнији, те да не треба ни ПЦР тест за улазак у земљу, док у случају оболијевања од Ковида-19 туристи имају бесплатно лијечење у Црној Гори.

Велики број Бањалучана управо љетује у Црној Гори, док је и градоначелник Драшко Станивуковић најавио да ће и ово љето, колико му буду дозвољавале обавезе, посјетити неку од дестинација у тој земљи.

-Црна Гора је прелијепа и пуна различитости. Традиција, култура и вјера нас спајају и просто су дио нашег народа  – казао је Станивуковић, који је присуствовао данашњој промоцији.

Према његовим ријечима, Бања Лука и он лично ставиће се на располагање и бити промотери туристичких љепота које нуди Црна Гора.

-Бања Лука је и побратим са неколико тамошњих градова и управо радимо на томе да се званично потпише и споразум о сарадњи са Будвом – закључио је градоначелник.

Директорица Туристичке организације Подгорице, Ирена Рогошић изразила је задовољство могућношћу да представе грађанима Бање Луке предстојећу љетну сезону на многобројним и прелијепим дестинацијама Црне Горе.

-Уз море, плаже, ноћни провод, наши градови, попут Подгорице, су и градови са богатим културно-историјским насљеђем, традицијом и природним љепотама – казала је она, уз позив грађанима Бање Луке и Републике Српске да се опредијеле и посјете неку од дестинација на Црногорском приморју.

Данашња промоција је одржана у оквиру регионалне кампање Националне туристичке организације Црне Горе, Туристичке организације Подгорица, а у сарадњи са туристичким организацијама Будве, Бара, Тивта и Котора.

Из Туристичке организације града Бање Луке су рекли да, сходно потписаном Протоколу о сарадњи на узајамној промоцији са Туристичком организацијом Подгорица, као и пријатељским односима, дају максималну подршку представљању туристичких потенцијала, културе и традиције, као етно и гастро понуде Подгорице и Црне Горе у Бањој Луци.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић