Позив за учешће: Будите дио Фестивала уличних забављача „Тротоарт“

Инспирисани сјајним реакцијама наших суграђана, али и бројних туриста и ове године ће у оквиру „Бањалучког прољећа“  бити организован Фестивал уличних забављача „ТротоAрт“.

С тим у вези позивају се сви улични забављачи и они који би то за ову прилику жељели да буду да се пријаве за учешће на Фестивалу који ће у периоду од 16. до 18. јуна окупити умјетнике, који својим ведрим духом, гласом, покретом, бојом и звуком заустављају случајне пролазнике и привлаче пажњу свих генерација.

– Било да се ради о нашим суграђанима или драгим гостима из окружења, у наш град добродошли су сви умјетници и групе без обзира на пол, узраст, вјештине, професионални или аматерски статус и број чланова. Међу њима су: музичари, пјевачи, глумци, перформери, плесачи, сликари, аниматори и забављачи, креативци. Очекујемо пријаве појединаца и група из Бање Луке, других градова Републике Српске, Босне и Херцеговине, као и из земаља окружења – поручио је Пројектни тим Фестивала.

Пријава се подноси путем електронске поште и то на: trotoart.bl@gmail.com, а у поруци треба навести сљедеће:

  • име и презима извођача;
  • назив групе/састава и број чланова;
  • кратак опис извођача (од када постоји, шта изводи и сл.);
  • врста извођења (концерт, перформанс…) и
  • пожељно је да се приложи барем једна фотографија са наступа.

Пројектни тим Фестивала ће на основу достављених пријава извршити селекцију учесника и израдити детаљан програм фестивала.

Такође, путем горенаведене адресе сви заинтересовани могу добити и сва потребна додатна појашњења.

Важно је истаћи да је Бања Лука захваљујући сјајним дешавањима током цијеле године а посебно богатом програму „Бањалучког прољећа“ у прошлој години оборила све рекорде посјећености. Занимљиви садржаји привукли су у наш град велики број туриста из цијелог свијета, што је у значајној мјери допринијело бањалучким хотелијерима, хостелијерима и другим власницима смјештајних објеката, али и угоститељима и трговцима који су захвљујући томе остварили повећан промет.

С тим у вези, циљ градске администрације је да се овакав тренд настави и ове године, а посебан фокус је управо обогатити понуду током прољећног периода, када љепоте Бање Луке посебно долазе до изражаја, што се свакако може искористити као предност  да се  богатим манифестационим садржајима наш град позиционира на мапи регионалних центара.

У наставку погледајте комплетан јавни позив, а атмосферу која је током прошле године владала на улицама нашег града погледајте у наставку…