Поводом 10 година постојања: Јубиларни концерт Bandoneon Square квинтета у Банском двору

У Kонцертној дворани културног центра Бански двора, у сриједу 14. децембра са почетком у 20.00 часова, биће одржан концерт ансамбла Bandoneon Square-а, којим ће овај састав прославити значајан јубилеј – 10 година постојања.

-Ове године обиљежавамо мали јубилеј, десет година постојања бенда и за нас овај концерт представља више од уобичајенг наступа. У ових десет година остали смо вјерни тангу, али овај пут са нешто „чвршћим“ звуком условљеним кориштењем бубња умјесто перкусија. Кроз Bandoneon Square је прошло доста наших колега музичара, али у тренутном саставу смо остварили највећих број наших наступа, како фестивалских, тако и самосталних концерата. Од многобројних концерата у БиХ, у Сарајеву, Бањалуци, Бихаћу, Приједору, Требињу, Теслићу, Зворнику, међу најзначајнијим, издвојили би два наступа на фестивалу у француском граду Белфорт – наведено је у саопштењу.

Додају како овим јубилејом се придружују много већем и значајнијем јубилеју, 90 година постојања Банског двора – Културног центра. са жељом да још много деценија ова установа буде репрензент културних дешавања у граду.

Гости на концерту ће бити Palladio String Quartet, Сања Зелић, Слађана Зрнић, Емина Кескиновић, Марко Ружић и плесни клуб Танго Натурал Бања Лука.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од понедјељка 5. децембра, сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.