Породица као стуб друштва: У плану подршка пројекту „Поносна картица“

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Град Бања Лука планира да буде дио пројекта „Поносна картица“ коју успјешно реализује Фондација „За породицу“.

Управо на ту тему је и одржан конструктивни састанак, на коме су представљене многобројне активности и пројекти које фондација реализује, казала је Милада Шукало савјетница градоначелника за друштвене дјелатности.

-Разговарали смо о томе како и на који начин треба да планирамо средства у наредној години, како би подржали овај пројекат. Ово свакако није била једина тема о којој смо разговарали. Разговарали смо и о другим пројектима које реализује ово Удружење – рекла је Милада Шукало.

Пројекти Фондације „За породицу“ подударају се са пронаталитетном политиком, на коју Град посебно ставља акценат, додала је Шукало.

-Желимо да се захвалимо за сарадњу коју имамо са значајним Удружењима, која се баве питањем породицама са више дјеце, што се у потпуности подудара са нашом стратегијом пронаталитетне политике. Надамо се да ће сарадња бити успјешна, како би сви крајњи корисници били задовољни и остварили бенефите – закључила је Шукало.

Драган Дакић, предсједник Фондације „За породицу“ истиче како у оквиру овог пројекат породице са троје и више дјеце добијају поносну картицу Републике Српске која им омогућава одређене попусте приликом куповине роба и услуга партнера којих у Бањој Луци има скоро у свим сегментима потрошачке корпе.

-Граду је представљен сам пројекат и начини на који се он реализује. Разматрано је да град пронађе начин да се године укључе у реализацију овог пројекта. Важно је да су представници Градске управе препознали чињеницу да је овдје у питању један трајан облик подршке породицама са троје и више дјеце- казао је Дакић.