Подршка вишечланим породицама: Додијељена средства за побољшање услова становања

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Град Бања Лука додјелио је рјешења вишечланим породицама којима су одобрена средства за побољшање услова становања.

Како је казала савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић – Бањац, ријеч је виду подршке Града породицама са четворо и више дјеце.

– Град Бања Лука је већ показао да свим полтикама које спроводи покушава да са више страна обезбиједи подршку и што потпуније омогући напредак за нашу дјецу и наше породице. Град је дјецу и породице ставио на централно мјесто својих политика, а ове накнаде су само један од начина подршке – истакла је савјетница градоначелника.

Она је нагласила да је Одјељење за културу, туризам и социјалну политику затражило да се ребалансом буџета одобре додатна средства за побољшање услова становања.

– Предложили смо да се обезбиједе средства за додатних пет породица, иако ових породица има много и овај проблем је потребно рјешавати системски. Град има вољу да пружи подршку и у том смјеру ће се кретати наша стратегија – истакла је Савић – Бањац.

Предсједник Удружења вишечланих породица „Четири плус“ Јован Радовановић захвалио је Граду Бањој Луци на овој подршци, казавши да га радује што су се изнашла средства за ову намјену.

– Радом на терену, наше Удружење је успоставило базу података, према којој је видљиво да се бројне вишечлане породице налазе у тешким ситуацијама, те да због скромних примања нису у могућности да издвоје средства за свој стамбени простор. Стога је подршка Града заиста значајна, а надам се да ће усвајањем ребаланса бити одобрена средства и за додатних пет породица – поручио је Радовановић

Износи који ће бити додијељени овим породицама крећу се око пет хиљада КМ, а за ову намјену из буџета ће бити издвојено 19.750 КМ.

Подсјећамо, породице су право на ова средства оствариле освојивши највећи број бодова по основи критеријума дефинисаних Јавним позивом за додјелу једнократне новчане помоћи за побољшање услова становања породица са четворо и више дјеце.