Подршка ромској популацији: Градоначелник у куповини школског прибора са малишанима

Припреме за први дан школе су и даље у току, а тим поводом градоначелник Драшко Станивуковић је са основцима ромске популације обавио куповину школског прибора, након чега се дружио и са средњошколцима ромске националности.

Након што је јуче завшена подјела уџбеника свим основцима, данас је традиционално организована активност подршке школарцима ромске националности, а већ сутра, градоначелник ће обићи неколико школа.

– Данашњи дан посветићемо дјеци ромске популације, тако да смо након куповине школског прибора наставили дружење са средњошколцима, за које смо припремили додатну новчану подршку – поручио је Станивуковић.

Градоначелник је истакао да су сва дјеца из ромске популације у нашем граду укључена у образовни процес, а ради боље доступности образовања, Град још од 2005. године издваја средства за набавку књига и школског прибора за сву дјецу ромске националности.

Град ће, такође, за све ученике и студенте ромске популације обезбиједити мјесечне карте за превоз.

Подсјећамо, Град Бања Лука има веома добру сарадњу са припадницима националних мањина, па поред ромске националне мањине, Град сарађује са још десет националних мањина које су организоване кроз удружења грађана.

Посебно је развијена сарадња са кровном организацијом – Савезом националних мањина Републике Српске, са 39 удружења националних мањина на нивоу Републике Српске.

[/cm