Подршка младима: Градоначелник уручио рјешења о стипендирању студената

Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је данас прва рјешења о стипендирању студената за академску 2023/24. годину, у оквиру програма стипендирања ученика и студената, вриједног око 1,8 милион КМ.

Градску стипендију добијаће 281 студент, а градоначелник Станивуковић је искористио прилику да упути честитку свим студентима који су захваљујући свом раду , труду и залагању остварили право на стипендију.

-Честитам свим студентима који су добили стипендију по основи свог труда и залагања. Град Бања Лука традиционално подржава студенте, дајући им на тај начин вјетар у леђа и оваква пракса биће настављена. Након уручења рјешења услиједиће и исплата стипендија – поручио је градоначелник.

Како је истакао, ове године близу 300 стотине студената остварили су по различитим основама право на градску стипендију која по основи успјеха и социјалног статуса износи 150 КМ, док стипендија студената који су се опредијели за неко од дефицитарних занимања износи 260 КМ.

  • Драгоцјено је то што су се поједини студенти опредијелили за она занимања која тренутно недостају на тржишту рада. Исто тако Град Бања Лука препознао је потребу подршке студентима на основу социјалног статуса – казао је Станивуковић.

Додао је да су стипендије само једна у низу мјера подршке нашим суграђанима.

Студентица Академије умјетности Елена Ћурић истакла је да је ова стипендија од изузетног значаја свим студентима, јер нам прије свега показује да се наш труд и рад види, цијени и награђује.

-Веома ми је драго видјети да Град Бања Лука улаже у студенте као младе наде за боље сутра, што ми даје мотивацију за даљи труд. Неизмјерно хвала градоначелнику Станивуковићу на подршци младима – нагласила је она.

Подсјећамо, осим стипендија за студенте, Град Бања Лука додијелио је и стипендије за 1.351 ученика.