Подршка Града занатлијама: Градоначелник уручио рјешења о субвенцијама

У циљу подршке и ублажавања негативних посљедица пандемије вируса корона, градоначелник Драшко Станивуковић уручио је рјешења о субвенцијама самосталним предузетницимакоји се баве старим занатима, умјетничким занатима и домаћом радиности.

Наиме, Град Бања Лука је путем јавног позива обезбиједио средства подршке привредницима, којим су обухваћене и ове категорије.

По овом јавном позиву пријавило се 17 самосталних предузетника од којих услове испунило њих 16. Тако ће подршку Града добити четири самостална предузетника са статусом старог заната, четири предузетника са статусом умјетничког заната, четири са статусом старог заната и домаће радиности, два привредника са статусом старог умјетничког заната, као и два предузетника са статусом домаће радиности.

За ову линију субвенција издвојено је укупно 16.000 КМ, а сваки предузетник ове категорије добиће од Града подршку у износу од 1.000 КМ.

Подсјећамо, Град Бања Лука расписао је Јавни позив за додјелу субвенција пословним субјектима погођеним кризом изазваном вирусом корона, којима је у 2021. години био забрањен или ограничен рад.

Kако би се, прије свега, очувала радна мјеста и задржала привредна активност, Град Бања Лука издвојио је за ту намјену средства у износу од 1,2 милиона КМ за подршку привредницима са територије града Бање Луке.