Подршка Града: Градоначелник уручио прва рјешења о стипендирању средњошколцима

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је данас рјешења о стипендирању ученицима средњих школа, који су право на стипендију остварили из градског буџета.

Ово је једна лијепа пракса, када Град награђује најбоље међу најбољима, јер на тај начин додатно се подстичу млади људи да напредују и да буду све бољи у ономе што раде.

-Стипендије, у износу од 80 до 160 КМ, у зависности од категорије за коју се додјељују, само је један од начина да наградимо најбоље међу нама. За ове намјене Град редовно издваја средства из буџета. Очекујемо да већ у децембру почну исплате стипендија средњошколцима. У том смислу, буџет је стабилан – казао је градоначелник.

Додао је како ће средњошколци увијек имати подршку Града.

-Данас сам разговарао са овим младим људима, упознао се са многим изазовима са којима се они свакодневно суочавају. Те људе морамо да подстичемо. Ово је њихова кућа и овдје увијек могу да дођу. Порука је јасна, а то је да Бања Лука мисли о средњошколцима – закључио је Станивуковић.

Једна од добитница стипендије Града Бање Луке је и Сара Малбашић, која похађа двије средње школе – Музичку и Медицинску.

Право на стипендију остварила је према успјеху који је остварила у ЈУ Музичка школа „Владо Милошевић“, те се у име свих стипендиста захвалила градоначелнику на пријему и подршци.

-Жељела бих да се захвалим Граду Бањој Луци и нашем дивном градоначелнику на прелијепим ријечима у своје име, али и име свих присутних. Била је велика част бити овдје и разговарати, не само о стипендији, него и о нашем школовању, жељама, али и послушати савјете некога ко је направио велики корак у свом животу. Ова стипендија ми много значи, јер са тим новцем ја могу да платим курс за италијански језик – казала је Сара Малбашић.

Право на стипендију остварило је 1335 ученика средњих школа а исте се додјељују по три основе – према успјеху у школи, за дефицитарна занимања и према социјалном статусу.