Почиње „Чисто лице града“, савјетница Шукало позвала суграђане да се придруже великој акцији уређења

Под слоганом „Придружи се и ти“, од уторка 21. марта почиње прољећно уређење нашег града, а сви суграђани су позвани да учествују у овој великој акцији.

-Жеља нам је да имамо што веће учешће наших суграђана у акцији. Зато позивам све грађане, заједнице етажних власника, мјесне заједнице, групе грађана из насеља да се придруже акцији, да номинују одређене проблеме у насељима, те да их заједно рјешавамо  – поручила је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, Милада Шукало, која је и координатор акције „Чисто лице града“.

Акција у уторак започиње постројавањем свих возила и тимова, који ће учествовати у самим активностима.

-Придржавамо се свих успјешних резултата од прошле године и ове годину акцију додатно надограђујемо. Поново ће бити конципирана да имамо седмичне активности по насељима, а викендом ће бити организоване завршне активности, уз забавни програм за најмлађе – казала је савјетница Шукало.

Ове године, како је навела, због одржавања АТП турнира, биће прилагођене и активности на уређењу, па ће акција почети из насеља која је потребно да се уреде прије самог турнира.

-Позивамо све суграђане да нам се придруже и учествују у акцији. Највредније групе грађана, етажних власника и остале који се окупе од Града ће добити саднице, паркинге за бицикле, клупе и слично, зависно од тога шта им је највише потребно – казала је она.

Све приједлоге и сугестије у вези са активностима које би се могле реализовати у њиховом насељу, суграђани могу упутити путем електронске поште на адресу: blgradcistoglica@banjaluka.rs.ba.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић