Почео „Б-хард“ ултрамаратон, градоначелник се придружио вожњи кроз град

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Под слоганом „Посјети Бању Луку и помјери своје границе!“ у оквиру манифестације „B-HARD Ultra Race&Brevet“ из Парка Петар Кочић креће међународна циклотуристичка ултрамаратонска трка, која ће се возити у периоду од 11. до 16. јуна.

Промотивној вожњи кроз Бању Луку придружио се и градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић.

Овогодишњи сусрет учесника, који је окупио више од 30 бициклиста из Србије, Хрватске, Аустрије, Мађарске, Француске и других европских земаља, те земаља Блиског Истока, организован је у Дому омладине.

Ова ултрамаратонска бициклистичка вожња укупне дужине 1200 километара одржава се на рути: Бања Лука – Национални парк „Козара“ –  Балкана – Купрес – Мостар – Требиње – Национални парк „Сутјеска“ – Вишеград – планине  Јахорина – Бјелашница – Влашић, затим Јајце и на крају поново Бања Лука.

Из Удружења грађана „Центар за бољи квалитет живота“, које организује овај авантуристички догађај, истичу да учесници имају на располагању 90 часова да обиђу комплетну руту и врате се на циљ у Бања Луку.

Како су казали у склопу овог догађаја, учесници ће упознати природне љепоте Бање Луке и других градова, а уједно ће имати могућност да помјере своје психофизичке границе

-Очекује их одлично дружење, али и већи број контролних пунктова за освјежење, као и бањалучки роштиљски специјалитети на циљу, казали су организатори, наглашавајући да најбржи свјетски ултрамаратонци цијелу руту возе без подршке и готово без спавања, те да вожњу заврше у року од 60 часова.

Они су напоменули да се ове године пријавило и неколико екипа које ће возити туристичку варијанту Б-Хард-а, што подразумјева подршку пратећег возила, а главни циљ је да се кроз овај пројекат развије један туристички аранжман који би био расположив током цијеле сезоне.

Град Бања Лука је подржао овај догађај путем Календара туристичких манифестација.

Галерија фотграфија: