Почела санација клизишта у Пријечанима

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Почели су радови на санацији саобраћајнице у насељу Пријечани, за шта је Град издвојио 51.000 КМ.

Ово насеље обишао је и градски менаџер Бојан Кресојевић, који је казао да се у наредних 45 дана очекују интензивни радови на овој дионици, како би мјештани овог насеља добили безбједну саобраћајницу.

– Комисија, која је требало да изврши пријем радова, утврдила је да су оштећења посљедица клизишта, које су на овом дијелу пута изазвале подземне и површинске воде. У овом тренутку најважније је да се што прије изврши санација, јер су мјештани овог насеља у страху да се стање не погорша и тако угрози нечију безбједност – казао је Кресојевић.

Осим санације, градски менаџер је најавио да ће наставак изградње саобраћајнице у насељу Пријечани бити уврштен у План капиталних инвестиција Града Бање Луке, те да ће Град настојати да обезбиједи средства кроз ребаланс буџета, како би овај пројекат од великог значаја за мјештане био што прије настављен.

Како је казао – већ увелико се ради на изради пројектне документације и рјешавању имовинско-правних односа.

Говорећи о санацији, из Одјељења за саобраћај и путеве појаснили су да се ради о пројекту који је започет 2019. године, те да је због подземних вода, али и због пуцања водоводне цијеви дошло до натапања терена, што је довело до покретања клизишта и оштећења на саобраћајници.

Како су казали – од доласка нове градске администрације рађене су анализе и процјене како би се овом проблему, али и процесу санације приступило на најадекватнији начин, те се у реализацију кренуло управо сада, јер је љетни период најпогоднији за ове радове.

Један од мјештана насеља Пријечани казао је да је јако добро што су почели радови, јер им ово клизиште прави свакодневне проблеме, те да су у сталном страху од слијетања аутомобила и аутобуса на овој дионици.