ПК „Борац“ домаћин Међународног пливачког митинга 26. и 27. јуна

 Фото архива

Фото архива

У организацији Пливачког клуба „Борац“, на Градском олимпијском базену 26. и 27. јуна биће одржан десети јубиларни Међународни „Борац TeleGroup Grand Challenge“, који ће окупити више стотина  пливача из: Канаде, Шведске, Турске, Пољске, Исланда, Грчке, Естоније, Србије, Црне Горе, Хрватске, а долазак је потврдила и пливачка А репрезентација Словеније.

-С обзиром на пандемију корона вируса и придржавање епидемиолошких мјера, већи број турнира у протеклих нешто више од годину дана није одржан. Зато је „Борац TeleGroup Grand Challeng“ атрактиван пливачима јер им пружа шансу да тестирају своју форму – саопштили су организатори.

Осим тога, како су навели – турнир је посебно важан јер је посљедња шанса за испливавање квалификационе норме за Олимпијске игре које ће бити одржане у Токију у јулу и августу ове године.

Организацију турнира подржао је Град Бања Лука, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, м:тел, Триглав осигурање, Гума М, Нестро, Моцарт, а генерални спонзор турнира је компанија ТелеГруп.