Пауза у Скупштини: Још увијек није завршена расправа о Нацрту ребаланса

Градоначелник  Бање Луке Драшко Станивуковић поручио је данас да, ни након четири сата расправе о четвртој тачки дневног реда, која се тиче Нацрта ребалнса градског буџета, баш као ни јуче, није чуо сугестију.

-Ја сам поносан на овај Нацрт ребаланса буџета, који заиста осликава све наше политике, историјске политике. Откад постоји Дом здравља, ово је највећа подршка икад. Највећа подршка и грант иду и за културу, тај грант такође никада није био већи. Историјска подршка иде и за дјецу која крећу у вртић, наравно и њиховим родитељима и то кроз суфинансирање приватних вртића. По први пут неће бити дјеце на листи чекања за вртић. Ријешите политику коју неко није могао 20 година, а они немају шта о томе да кажу – истиче градоначелник.

Додаје како ишчекује шта ће Уставни суд рећи о реалокацијама.

-Ја сам први градоначелниик којем је забрањена реалокација. Сви градоначелници у Републици Српској имају такву могућност, осим мене. Предложили су и одређене политике, а то је да ми подржавамо републичке институције, а ми некада једва имамо снаге, да због проблема које смо наслиједили, испоштујемо све обавезе које имамо – каже Станивуковић.

Градоначелник Станивуковић додаје, како очекује да ће вечерас до 19.00 часова, оборници Скупштине града усвојити Нацрт ребаланс буџета.