На радост ученика и спортиста: Отворена модерна, мултифункционална дворана на Лаушу

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Нова спортска дворана уз Основну школу „Свети Сава“ на Лаушу данас је и званично отворена, чиме је једно од највећих градских насеља добило прву дворану за спортске активности ученика и спортских клубова.

Нова спортска дворана на Лаушу обезбиједиће оптималне услове за несметано одвијање наставног процеса у Основној школи „Свети Сава“, али и квалитетне услове за тренинге спортских клубова и спортиста у том насељу и нашем граду.

Свечаном отварању, као и ревијалној утакмици присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић, који је нагласио како је требало доста времена да би се суочили са свим изазовима, а све како би ученици и сви спортисти добили један овакав објекат.

-Након изградње спортског комплекса у Парку „Младен Стојановић“ завршили смо и спортску дворану на Лаушу која ће постати епицентар спортских активности и окупљања. Опремљена је врхунском опремом и као таква омогућава широк спектар спортских активности – од кошарке, одбојке и рукомета до гимнастике, борилачких вјештина и многих других дисциплина. Урадили смо изазован посао. Није било нимало једноставно – поручио је.

Додао је и то како ова мултифункционална дворана испуњава све европске и свјетске стандарде за све врсте такмичења.

-Дворана ће служити ученицима ОШ „Свети Сава“, мјешанима Лауша али и цијелој Бањој Луци. Предвиђена је за више спортова. Свјесни смо да је спортска инфраструктура пријеко потребна нашем граду. Урадили смо сјајан посао, истина, требало је доста времена, али оваквим пројектима иза себе остављамо дјела, на задовољство свих нас – поручио је градоначелник.

Казао је како је ово био нимало лак пројекат и са мноштвом изазова, те је захвалио Влади Републике Српске, јер су препознали важност овог пројекта, али и свим радницима, архитектама и тиму градске администрације, који је уложио велики труд како би овај пројекат био успјешно завршен.

Министар породице, омладине и спорта, Селма Чабрић поручила је како је важно да се дјеца у најранијем школском узрасту баве спортом.

-Могу да кажем да смо поносни смо што смо и ми дали ову врсту доприноса, те што су град Бања Лука, али и цијела Република Српска добили један овакав објекат. Што се спорта тиче, морам да кажем да је важно да се дјеца у школама баве спортом и да имају све неопходне услове за то – поручила је она.

Директор ОШ „Свети Сава“ Мирослав Попржен, истакао је да је ово велики дан за све ђаке ОШ „Свети Сава“, за цијели Лауш и цијелу Бању Луку.

– Ово је један репрезентативан објекат гдје се могу играти лигашка такмичења – од кошарке, одбојке, рукомета и слично – закључио је.

Дворана на Лаушу изграђена је уз постојећи објекат школе, са припадајућим унутрашњим трибинама, а садржи и отворено спортско игралиште са вањским трибинама.