Организован хуманитарни турнир за помоћ дјеци са Косова и Метохије

 Уступљена фото

Уступљена фото

Србско сабрање „Баштионик“, заједно са Хуманитарном организацијом „Сви за Kосмет“ из Београда, синоћ је у „Стакленцу“ организовало хуманитарни турнир у стоном фудбалу, а сакупљена средства намијењена су за куповину зимске обуће дјеци са Kосова и Метохије.

-Град Бања Лука ће увијек подржати добре идеје и придружити се акцијама као што је ова. Лијепо је било видјети пун “Стакленац”, знати да су наши суграђани поново показали своју хуману страну и послати поруку нашем народу са Kосова и Метохије да у Бањој Луци имају подршку – казала је савјетник градоначелника за медије, Тања Вукомановић.

Град Бања Лука се симболично придружио овој акцији, као и многим другим до сада када је у питању помоћ и подршка малишанима са Kосова и Метохије.

-Драго ми је што постоје удружења у Републици Српској, која дају немјерљив допринос у стварању бољих услова живота нашем народу на Kосмету, који се већ деценијама бори са великим изазовима – истакла је она.

Додаје да ће Град подржати и изградњу дневног центра „Подржи ме“ у Kосовској Митровици.

Подсјећамо, недавно је Град угостио малишане са Kосова и Метохије и представнике хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ из Грачанице, који су боравили у нашем граду . Тада су малишани наступили у порти Храма Христа Спаситеља, у оквиру културно-умјетничког програма „Ој Kосово, Kосово“ посвећеног Задужбини за Kосово и Метохију.

Синоћњем турниру су присуствовали представници Kабинета градоначелника Бање Луке и одборници у Скупштини Града.