Окончана 4. редовна сједница Градске скупштине: „Мрвице“, „Кербер“ и КУД Чајавец добили просторе

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Завршена четврта редовна сједница Скупштине града Бање Луке, на којој су одборници усвојили све размотрене тачке.

Током вишедневног засједања одборници су разматрали и усвојили више одлука везаних за измјене регулационих планова, а пред њима се нашао и Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Града за 2020. годину, који је усвојен са 21  гласом „за“, док је 8 одборника било уздржано.

Скупштина је усвојила и Одлуку о одгођеном плаћању дуга за КУД „Чајавец“, као и одлуку да се овом веома значајном удружењу додијели и пословни простор под посебним условима.

Пословне просторе у закуп под посебним условима добиће и Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у РС „Мрвице“, Удружење грађана „Кербер, Фондације „Задужбина“ и „Капетан Драган“, Клуб борилачких вјештина „Титани“, Удружење за церебралну парализу „Cpossible“, Инвалидско одбојкашки клуб „Борац“, као и Удружење грађана „Орлови Грмеча“.

Пред бањалучким одборницима нашли су се и извјештаји о раду јавних установа и предузећа, чији је оснивач Град, као и планови рада за наредну годину.

Усвојени су извјештаји о пословању и програми рада:  ЈЗУ „Дом здравља Бања Лука“, Градске развојне агенције, Центра за развој пољопривреде и села, Центра за социјални рад, Иновационог центра Бања Лука, ЈУ Туристичка организација града Бања Лука, као и  КЦ „Бански двор“, чији је извјештај једини добио једногласну подршку.

Одборници су разматрали и усвојили сет имовинских одлука о куповини, продаји или замјени земљишта.

Након сједнице градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић казао је да је ово била маратонска сједница, те да је ово поприлично спор темпо рада Скупштине, имајући у виду да се у истом периоду протеклих година до јуна знало одржати и по 6 сједница са по 300 тачака.

-Ово је поприлично успорен ритам и овај начин рада у великој мјери успорава процесе и послове Града-казао је градоначелник, те додао да га ипак радује што су поједине одлуке добиле подршку.

Предсједник Скупштине Града Младен Илић казао је да упркос жустрим расправама на крају су усвојене све разматране тачке, те је подсјетио да су се током протеклих засједања јавиле техничке сметње, али да су се сви успјели прилагодити ситуацији.

Он је додао да се наредна сједница очекује почетком јула.

Подсјећамо, на усвојеном дневном реду нашло се 69 тачака, 2 тачке су усвојене на првом засједању јер су биле везане за додјелу мандата одборнику Миленку Росићу и престанак мандата одборници Драгани Вуклиш.

Градоначелник је у току расправе повукао три тачке које се односе на продужење закупа пословних простора под посебним условима републичким институцијама. Ријеч је о одлукама о продужењу додјеле пословних простора Републичком заводу за статистику, Комисији за жалбе РС и Водама Српске и оне ће се након дораде поново наћи над одборницима. О овим тачкама се није расправљало нити се гласало.