Чувајмо Бању Луку: Обратите се „Чистоћи“ за одвоз крупног отпада

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Градска управа позива све суграђане, који желе да се ријеше крупног отпада из својих домаћинстава, као што су стари намјештај, бијела техника и слично, да се за ове услуге обрате предузећу „Чистоћа“.

Нажалост, честа је ситуација да грађани често одлажу ову врсту отпада по насељима и уз контејнере, стварајући дивље депоније, због чега је важно да грађани знају да постоји могућност да се на легалан начин ријеше тог отпада, уз веома повољну цијену.

  • Одвоз једног комада оваквог отпада кошта 10 КМ. Бацање кабастог отпада по граду представља велики проблем и надамо се да је ова цијена прихватљива суграђанима. Такође, и даље постоји опција изнајмљивања контејнера за крупни отпад по цијени од 125 КМ и више, зависно од величине. Ови контејнери су погодни за одлагање грађевинског отпада приликом санације или реновирања станова или кућа – казали су у бањалучкој „Чистоћи“.

Подсјећамо, на више локација у граду, инсталиране су надзорне камере како би се открило ко нелегално одлаже крупни отпад. Сви који нелегално одлажу отпад и камера их региструје, биће пролијеђени на даље рјешавање Комуналној полицији, која изриче новчане казне.

Због непрописног одлагања отпада, грађани могу бити кажњени са 100 до 1.000 KМ, самостални предузетници са 200 до 1.000 KМ, одговорно лице у правном лицу од 200 до 1.800 KМ и правна лица од 500 до 7.000 KМ.