Одржао дату ријеч: Градоначелник саслушао проблеме грађана

Број људи који је вечерас дошао и ред који чека испред су доказ да је ово исправан потез, рекао је градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић, током свог првог „Разговора са грађанима“.

Тако је бањалучки Стакленац био премален да вечерас прими све грађане који су жељели да  разговарају са градоначелником, па ће нови сусрет бити заказан и прије него што је било предвиђено.

-Људи имају потребу да причају о свом проблему, а вјерујте да је некада пола проблема ријешено само када о томе имате с ким причати. Саслушаћемо грађане и покушати системски рјешавати њихове проблеме – рекао је градоначелник, који је, као што је и обећао, започео праксу разговора са грађанима.

Тим поводом, десетине грађана окупило се у центру Бање Луке, како би градоначелнику испричало свој проблем, али и представило нека своје идеје.

Kолико је важан контакт грађана и градоначелника показује и то да су неки од проблема врло лако рјешиви, а потребно је само да надлежни раде свој посао.

-Људи су ми одмах на улазу рекли да су дошли само да би инспекција изашла на терен и провјерила радове. Због тог проблема је дошло шест људи из једне улице. Сутра инспекција одмах иде на терен да види има ли ту неправилности и шта се може урадити ако их има – рекао је градоначелник.

Kаже да разумије зашто грађани имају потребу да ово саопште лично њему, јер су свјесни да живимо у систему који је успаван и коме некада треба да се разбуди.

-Желим да поразговарам са свима, а ускоро ће бити прилике да разговарам и са онима са којима вечерас нисам стигао. Мислили смо да ову праксу уведемо једном мјесечно, али већ мијењамо праксу и са грађанима разговарамо за седам дана – поручио је Станивуковић.

Kако би ова пракса била што ефикаснија са грађанима су данас разговарали и представници Центра за социјални рад, радници Градске управе, као и представници других градских установа и институција.

Због епидемиолошких мјера, сви заинтересовани нису могли ући у Стакленац, али ће, као што је речено, бити још оваквих догађаја и сви ће добити прилику да разговарају са градоначелником.

Галерија фотографија: