Одржано такмичење дајакаша, градоначелник уручио медаље најбољима и поручио: За кратко вријеме приближили смо грађанима наше ријеке и дајак

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Осму годину заредом одржано је такмичење дајакаша у „4Cross трци“, а најбољим медаље је уручио градоначелник Драшко Станивуковић.

У трци сениора тријумфовао је Драган Бабић испред Небојше Тадића, Дарка Лазаревића и Игора Kузмановића. У категорији јуниора побједник је Дарко Лазаревић, у женској категорији Јелена Бабић, а код пионира Петар Kежић.

Градоначелник Станивуковић честитао је побједницима, свим учесницима, али и организаторима Дајак клубу Бања Лука на успјешно реализованом спортском догађају, који додатно афирмише дајак чамац.

Казао је да је ова градска администрација за кратко вријеме урадила много на афирмацији дајака, односно приближила грађанима наше ријеке и овај један од симбола Бање Луке.

-Свака плажа коју радимо има дајак пристаниште, што је значајно. Припремамо се и за изградњу дајак радионице и музеја и све то на једном од најфреквентнијих и најљепших потеза уз Врбас, плажи између Градског и Зеленог моста – рекао је градоначелник.

Како је навео, и овом трком се афирмише дајак.

-Имамо и више полазника школе дајакаштва и грађана који су заинтересовани за ове активности и драго ми је због тога. Хвала Дајк клубу Бања Лука што чувају наш Врбас и што га промовишу међу млађим генерацијама – поручио је градоначелник, истичући да Бању Луку очекује и изградња првог колектора да нам Врбас буде чист, као и почетак радова на новом мосту у Доцу.

Напоменуо је да је након деценија чекања Бања Лука добила више километара уређених обала Врбаса.

-Радићемо и обалу у насељу Чесма, поред новог моста на ушћу Врбање у Врбас – најавио је градоначелник.

Драган Бабић казао је да је конкуренција била јака и изразио задовољство што је ове гоидне успио да дође до титуле најбољег.  Такође, какао је навео пресрећан је што се заиста све већи број младих укључује у ове трке.

Андреј Замоло из Дајак клуба Бања Лука је рекао да је све протекло у реду, да је 30-ак дајакаша учествовало у тркама, а посебно задовољство изразио је због тога што је велики број грађана пратио ове трке.