Успјешно одржан 1. градски турнир у малом фудбалу на спортским теренима код Соколског дома

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Успјешно је одржан 1. градски турнир у малом фудбалу на спортским теренима код Соколског дома.

Финалној утакмици и церемонији проглашења побједника присуствовао је градоначелник Драшко Станивуковић, који је побједничкој екипи „Булевар“ уручио пехар.

-Обновили смо пет култних најважнијих спортских терена у граду. Прије свега, ово Соколско игралиште је једно култно мјесто, које је раније одисало дјечијом грајом, љубитељима свих спортова, а онда је била неоправдано дуга пауза и ми смо одучили да прекинемо ту паузу и сада ово мјесто изгледа свјетски – казао је градоначелник.

Од уторка и игралиште на Кочићевом вијенцу је званично отворено и како каже градоначелник – и тамо можемо да очекујемо квалитетне спортске догађаје.

-Игралиште код Природно-математичког факултета је у новом руху, Моцартово игралиште у Парку „Младен Стојановић“ је такође обновљено, док обнављамо игралиште код К4. То је укупно пет спортских терена, који су пресвучени и обучени или наново изграђени. То је добар знак да сада треба да организујемо неке нове догађаје и да Бања Лука буде пуна и спортских, али и свих других врста догађаја и манифестација – казао је градоначелник.

С тим у вези, како је рекао – организован је и овај први градски турнир, за који је у плану да наредне године буде у већем обиму, односно и у другим спортовима.

-Наше је да градимо и обнављамо, а нека грађани уживају и нека се веселе свакој новој манифестацији – закључио је градоначелник.

Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да је први градски турнир успјешно одржан на Соколском игралишту, које је ова администрација успјела вратити грађанима, посебно дјеци и младим који овдје сада могу да се баве различитим спортским активностима.

-Ово је симболика најаве једне нове традиције да Соколско игрлиште треба да врати дух који је некада имало. Знамо да је враћање неких старих времена увијек изазовно, али вечерашњи догађај је оправдао прве кораке у том враћању. Имали смо прилику уживати у сјајној игри и  дружењу, али оно што је најважније у фер плеју свих играча и могу да честитам свима онима који су учествовали јер су показали да је Бања Лука град који има достојанство и да заиста његује ону истинску културу и дух спорта – поручио је градски менаџер, који је предводио екипу Градске управе на овом турниру.

У оквиру турнира, сви присутни могли су да уживају у концерту етно пјевачице Данице Крстић.