Одржан пливачки митинг „Младост куп 2021- Меморијал Бранко Мићин“

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Градоначелник Драшко Станивуковић присуствовао је 10. Међународном пливачком митингу „Младост куп 2021- Меморијал Бранко Мићин“, који је окупио више од 400 такмичара из Србије и БиХ.

-Сваки овакав спортски догађај је корак ка епитету који је Бања Лука некада имала, а наша је жеља да га вратимо, а то је да Бања Лука поново постане град спорта – казао је градоначелник, који је уједно и додијелио медаље најбржим пливачима.

Он је нагласио како је идеја Града да се на Градском олимпијском базену, унаприједе услови, како би пливање као спорт постало доступније, а први корак ка томе је да обезбиједимо боље и квалитетније услове за све љубитеље водених спортова.

-Овај митинг носи назив по човјеку који је много допринио овом спорту, и то је можда најмање што може да уради један клуб. Као градоначелник сам упознат да постоји иницијатива о томе да и овај велелепни центар понесе назив по овом великом човјеку и спремни смо да ослушкујемо потребе људи који воле овај спорт – казао је Станивуковић и додао да је о тој иницијативи вриједно разговарати.

Спортски директор ПК „Борац“ Жељко Панић је подсјетио да је Бранко Мићин доајен и један од зачетника пливања у Бањој Луци, те један од првих тренера у овом клубу .

-Пливачки клуб „Борац“ је најстарији клуб у граду, који је настао 1958. године а ми смо наставили њиховим темпом – казао је Панић.

На овом такмичењу учествује више од 400 такмичара, а само такмичење је због епидемиолошких мјера подијељено у три дијела, да не би у исто вријеме било превише дјеце на базену.

-Да се не би заборавио чика Бранко, како смо га звали, додали смо његово име у називу овог такмичења – рекао је он и уједно се захвалио Градском олимпијском базену и свим спонзорима који су помогли да се организује ово такмичење.